BSO Kinderopvang Kazerne Ede

De BSO is anders dan de 0-4-jarigen opvang. Een BSO-medewerker is veel minder een verzorgende medewerker en veel meer een organiserende medewerker. De pedagogisch medewerker weet wat de kinderen ondernemen, houdt voldoende afstand wanneer kinderen zelf bezig zijn, hij/zij stimuleert initiatieven van kinderen, kan signalen oppikken van kinderen wanneer zij ergens meezitten of ontevreden zijn, hij is op de hoogte van de sociale kaart in de omgeving, weet de leuke plekjes voor kinderen, weet ook waar de gevaren zijn voor kinderen. Hij/zij is een gezellige pedagogisch medewerker die met elk kind een relatie opbouwt. Kinderen in de BSO hebben behoefte aan gezelligheid, maar ook aan geheimen, eigen plekjes, elkaar en zelfstandigheid. Wanneer een kind bij de BSO verblijft wordt de opvoedingstaak van de ouders tijdelijk overgenomen. Wij vinden het dan ook erg belangrijk dat de pedagogisch medewerkers goed opgeleid zijn en “hart hebben voor de kinderen”.  

Onze BSO/ VSO is een “fiets-BSO/VSO” de kinderen worden van school opgehaald (en gebracht tijdens de VSO) met de (bak) fiets. Kinderen vanaf 5 jaar gaan zelfstandig onder begeleiding fietsen van en naar school.

Buiten zijn in de natuur of naar een geschikte speeltuin doen wij zeer regelmatig van april t/m september, en van oktober t/m maart hebben wij 2 tot 3 keer per week een sporthal tot onze beschikking zodat de kinderen lekker hun energie kwijt kunnen en zij met vriendjes en vriendinnetjes kunnen spelen. Samenspel is belangrijk en zo ontdekken de kinderen van onze BSO dat er meer bestaat dan bijv. een spelcomputer.

VSO Kazerne

De kinderen van de VSO vanaf 5 jaar komen met de fiets, of zij hebben een fiets bij de locatie Kazerne staan. Binnenkomst is vanaf 7.30 uur tot 8.00 uur, in overleg kan dit vanaf 7.00 uur. Aangezien kinderen op verschillende tijden binnenkomen is er voldoende ruimte om elk kind individueel aandacht te geven. Om uiterlijk 8.15 uur is het tijd om naar school te gaan en de pedagogisch medewerker zorgt ervoor dat de kinderen om 8.15 uur alles opgeruimd hebben en startklaar staan om naar school te gaan.

Vleermuis Campus
Vleermuis Campus
Vleermuis Campus